Home
Even voorstellen
Taak van de Pedicure
Contact
Behandelingen
Sporters
Tarieven
Blaren
Eelt
Ingegroeide nagel
Kloven
Likdoorn
Voetwratten
Koude voeten
Privacy

 

Likdoorns

Een likdoorn is een sterke eeltvorming in een gebied waar meestal meer eeltvorming voorkomt. In veel gevallen ontwikkelt een likdoorn zich op plaatsen met weinig onderhuids vetweefsel of in de nagelwal, maar het komt ook voor onder de nagelplaat. Door wrijving van de huid en het bot ontstaat er een hoornpit die als een soort kegeltje naar binnen wordt gedrukt. Hierdoor ontstaat de onaangename pijn. De pit wordt steeds dichter naar het beenvlies gedrukt waar zich veel bloedvaten en zenuwen bevinden. Alle botten in uw lichaam zijn omgeven door beenvlies. Uw lichaam reageert hierop door op den duur een slijmbeursje gevuld met lymfevocht aan te maken tussen beenvlies en likdoorn. Dit ervaart het lichaam als een ontsteking.
Likdoorns kunnen ontstaan door het dragen van verkeerde schoenen of door een verkeerde stand van de voet of tenen, zodat er wrijving tussen het bot en een harde tegendruk aanwezig is.

 

Wat doet de pedicure?

De pedicure haalt de likdoorn zo goed als pijnloos weg met behulp van een mesje, frees.
Het kan voorkomen dat de punt zo diep zit dat de likdoorn niet in één keer pijnloos weg gehaald kan worden. Als dat het geval is, zijn er meerdere behandelingen nodig voordat alles verwijderd is.

Pedicure Schouwen
pdicureschouwen@zeelandnet.nl